Bubblegum

Stap 1

Voor deze illustratie gebruik ik deze foto van Elisha Cuthbert. Hoewel ze er hier al erg leuk uitziet, gaan we er toch wat aan verbouwen! ;-)

Stap 2

Om te beginnen maak ik weer een lijntekening in Illustrator. Illustrator is hier geweldig voor, omdat je eindeloos kan blijven schalen zonder kwaliteitsverlies. De vergroting onderaan toont een detail op 100%, maar dat is natuurlijk helemaal niet het formaat waar ik op werk, voor kleine details kan je rustig inzoomen tot 400% en dan bv. de wimpers tekenen.

Zoals ik al zei ga ik wel iets verbouwen aan Elishia om haar wat meer comic te laten lijken. Veranderd zijn o.a.: dunnere armen, slanker middel, grotere bubble, grotere haarplukken, etc.
Stap 3
Hop, de lijnen gaan weer naar Photoshop en daar wordt de kleur erin gezet. Met de foto als referentie kan een zeer realistische huid opgezet worden. De mondhoeken en kuiltjes vondt ik niet mooi op de foto, dus die laat ik helemaal weg, wat haar uitdrukking wat eigenwijzer maakt.
Stap 4
Voor het haar en shirt doe ik hetzelfde. Het haar wordt niet haartje voor haartje geschilderd, dat zou te gedetaileerd worden en dat past niet bij de comiclook. Dikke stroken die over elkaar heen gesmudged worden geven wel een beetje de bubblelook die ik zoek. Ook het streepjes hemd wordt nu gewoon egaal.
Stap 5
Het hele lichaam krijgt een lichtblauwe backlight, dit geeft altijd een mooie diepte aan een tekening
Stap 6

Enkele kleine details worden aangepast, zoals highlights op de ogen en de bubble.

Ik heb hier ook de zwarte lijnen gekleurd, de lijnen van het haar zijn paars, lichaam bruin, shirt donkergeel. Hierdoor worden de lijnen wat minder hard, maar zijn ze nog wel aanwezig. Ik noem dit altijd maar Disney-lijnen, want die gebruiken deze techniek vaak in hun illustraties. In dit voorbeeld is het bijna niet zichtbaar, maar op de detailfoto onderaan de pagina wel.

Stap 7

Na wat proberen besluit ik om toch een donkere achtergrond te gebruiken, zo knallen de felle kleuren er nog beter uit! Wel met een subtiel blauw verloop van linksonder die gezien kan worden als de bron van het backlight op haar lichaam.

Klaar!

Tot slot

Tot slot nog een screenshot op 50% van het origineel, waarop de gekleurde lijnen goed zichtbaar zijn.

Het uiteindelijke bestand is 4134 x 9506 pixels (35x50 cm @ 300 dpi), 118 Mb groot en heeft 6 lagen.

Door: Mark Rijkelijkhuizen

Volg Ryk Productions via:

RSS