Over mijn werk

Ik teken illustraties voor elke gelegenheid. Voor jong en oud, met veel of weinig detail in verschillende stijlen en technieken. Maar wat heeft u precies nodig?

Omdat ik niet met een vaste stijl of techniek werk, is er heel veel mogelijk. Maar daardoor kan het soms ook moeilijk zijn om te bepalen wat u nou eigenlijk nodig heeft. Bij elke opdracht wordt daarom altijd door mij persoonlijk gekeken naar de mogelijkheden. Door mijn achtergrond als illustrator ben ik goed in staat om de visuele mogelijkheden in te schatten en te bepalen welke stijl of techniek het beste past bij hetgene u wilt uitdragen.

Stijl

Alle illustraties worden digitaal gemaakt. Hierdoor is een kwaliteit haalbaar die met traditionele technieken niet haalbaar is. Bestanden kunden eindeloos worden uitvergroot en herbruikt. Het verschil tussen digitale en traditionele werken is dankzij de geavanceerde programma's van tegenwoordig niet meer te zien. Alles is mogelijk en het uiterlijk wordt voornamelijk bepaald door de stijl waarin getekend wordt. Om het overzichtelijk te houden deel ik mijn mogelijkheden op in drie hoofdstijlen:

Cartoon

De eenvoudigste stijl is de cartoon-stijl. Strak lijnwerk, weinig details en een duidelijke boodschap bepalen de tekening. Deze stijl is erg geschikt voor cartoons, kleurplaten en eenvoudige illustraties.

Gestyleerd

Door kleur en meer details toe te voegen onstaat er een meer gestyleerde stijl. Deze is erg ruim in te zetten voor bijvoorbeeld geboortekaartjes, kerstkaarten, T-shirt designs en logo's, maar ook voor een illustratie die een artikel moet verduidelijken.

Realistisch

Heeft een illustratie heel veel detail en kleur dan praten we over een realistische stijl. Deze wordt gebruikt als de illustratie veel detail en kleur nodig heeft om bijvoorbeeld een bepaalde sfeer of kwaliteit weer te geven. Deze stijl kost natuurlijk het meeste tijd, maar het resultaat is altijd van de hoogste kwaliteit.

Materiaal & oplevering

Een illustratie wordt altijd digitaal opgeleverd. Afhankelijk van de stijl zal dit in het bestandformaat .psd / .ai / .eps / .pdf / .jpg / .gif zijn. Om verzendtijden te beperken wordt alles via e-mail aangeleverd. Is een bestand te groot voor e-mail dan bied ik een link aan waarvandaan het bestand kan worden gedownload. Wilt u uw bestand in een ander bestandsformaat dan is dat altijd mogelijk. Wilt u uw illustratie gedrukt en afgewerkt geleverd hebben dan is dat ook mogelijk.

Copyright

Ik krijg vele e-mails met de vraag of de tekeningen van mijn website zomaar door iedereen gebruikt mogen worden voor van alles en nog wat. Ik ga ze niet meer beantwoorden; het antwoord is NEE. De tekeningen zijn in opdracht getekend en de rechten liggen dus bij de opdrachtgevers. Wil je de tekeningen gebruiken voor handtekeningen of andere internetplaatjes, zorg dan dat er een link naar mijn site bij staat. Twijfel je, of denk je dat je me iets interessants kunt bieden, e-mail mij dan of neem contact op via 06 3456 9140. De volledige inhoud van deze website, zoals tekst, illustraties, afbeeldingen en logo's, is het eigendom van Ryk of de betreffende opdrachtgever en zijn beschermd onder Nederlandse en internationale wetgeving inzake auteursrechten en intellectueel eigendom. Wilt u gebruik maken van mijn illustraties, e-mail mij dan of neem contact op via 06 3456 9140.

Door: Mark Rijkelijkhuizen

Volg Ryk Productions via:

RSS